2011-01-29 17 浏览
唉!居士收山后第二篇食评,无他,只有太正同太差先至可以令我再出手嘛!可惜今次又系一个“差”,仲送埋“激气”添!恒隆等钱洗,大优惠旗下商场食店,于是咪胆粗粗咁去试下啰,这家食店早前食评好坏参半,不过我又直系几钟意食石头饭嘛,一试无妨的心态下,中左招!侍应好多,但系有点分工混乱,只见佢地走来走去,刚到的时候,侍应A俾左张等位飞仔我,唔够1分钟阿侍应B又做翻同一动作……入到佢坐好,叫了两个石头饭,我一边等,一边跟云太太闲话家常,谁知闲话了半句钟,眼见对面一对由有得食到埋单,两碗石头饭仍音讯全无,惊讶之际,坐对面的一对跟我讲,等半个钟好平常咋!吓!半个钟㖞!洗米放入电饭煲的话,咩野都煮熟啦,何况用旧石呢!问侍应,佢话制作中,结果前前后后差不多四十五分钟终于现身……本人为鳗鱼石头饭,侍应怕捞饭时弄烂鳗,感觉到她好有心机好小心咁捞匀俾我,不过,就系佢咁小心,我第一口的鳗鱼系……凉凉地的,吓!石头饭㖞!应该系佢条鳗鱼烧左一段日子,由于怕大力捞饭会整烂鱼肉,故出现了在面层的鱼未能及时吸取饭和石头锅的热力便要出场……而另一问题是………唔好食,饭太稔,味道极之唔够味,即系淡啊!云太太选了鱿鱼,而太太怕肥在

本人为鳗鱼石头饭,侍应怕捞饭时弄烂鳗,感觉到她好有心机好小心咁捞匀俾我,不过,就系佢咁小心,我第一口的鳗鱼系……凉凉地的,吓!石头饭㖞!应该系佢条鳗鱼烧左一段日子,由于怕大力捞饭会整烂鱼肉,故出现了在面层的鱼未能及时吸取饭和石头锅的热力便要出场……而另一问题是………唔好食,饭太稔,味道极之唔够味,即系淡啊!云太太选了鱿鱼,而太太怕肥在捞野时无落麻油,结果佢碗饭更难食……淡而无味啊,而且𩠌菜已混在一起,食不到什么材料,加上饭底好稔,韩国饭无咁稔架吗!

拿拿临时晒走左,在云太太旁细语到,半价都好难叫我再帮趁,云太太最顶唔住系佢地九十几人在店里忙忙碌碌的却好似唔知自己做紧咩野,就算再有优惠都难以帮趁!

2011-01-28
等候时间
10 分钟 (堂食)