2023-05-02
要講阿女最鐘意既動物肯定係貓,所以我地成日都食去貓貓cafe ,今日約左同為貓奴既契媽一齊去,過左一個好輕鬆既下午一入到<嘆杯貓茶> 會見到兩度閘,一見到呢個設計就知店主好細心,客人出出入入以免走失貓咪。經過兩度閘,店內唔似一般cafe 佈滿餐枱,店主將椅子放起牆邊讓人可以進食,而雞奴就蓆地而坐,可以與貓打成一片。呢個設計非常好啊!讓人無拘無束地坐在地上,好似自己地方一樣,無論與朋友一邊閒坐聊天一邊逗貓,也是非常寫意。作為一間cafe, 當然有提供飲品小食,真係可以消磨一個下午。cafe 既一個角落放滿了很多玩見,有比人玩既既棋也有同貓玩既玩具,我拎左一支棒棒玩具比阿女同貓玩,阿女就瘋狂地起貓咪面前舞黎舞去,玩得不亦樂乎,時而去模模貓,看得出阿女真係好鍾意貓,耐何屋企養不得,幸好有<嘆杯貓茶>比佢可以同貓咪零距離接觸。
呢個設計非常好啊!讓人無拘