2020-10-17 163 浏览
都唔系第一次嚟粗菜馆食饭,对于佢哋嘅食物水准都不容置疑,否则都唔会可以生存咁耐,虽则人人口味唔到,但呢间店真系有特色,食物水准系价钱之上,觉得喺呢度食饭,啲小菜真系值得咁嘅价。我平时叫啲平民菜,例如咕噜肉、炒菜、蚝饼,又试过炒粉丝等等,都系叫个白饭食𩠌咁。但今次大胆,唔怕肥,叫咗个猪油捞饭。一个猪油捞饭系$54,佢话有3碗,但其实有4碗,咁真系抵食,因为啲好香嘅油令你就咁净食饭都得🤣,真系齿𣍰留香。我唔敢捞太多,但都已经有阵阵香味。再讲下一个𩠌.....咸鱼蒸肉饼,好似普通到唔恨,但我觉得呢个𩠌系 No.1 必食之选,啲咸鱼酱好味都爆,今次第一次加埋个猪油捞饭,简直系人间美食。超赞呢个系蜜梅肉排,唔记得全名,但啲肉煮得好入味,啲肉好软,用嚟送饭都好正。我最爱嘅虾仁炒滑蛋,粗菜馆冇呃秤,啲虾好大只好靓好弹牙,唔系俾啲霉虾你又唔挑咗条肠𠮶种,炒得唔油,非常好食,送饭一流。仲叫咗个例汤,一人份量但有4碗,两个人食都算几大食吓。埋单系$388~ 有咁嘅质素,好抵。下次可以试吓佢哋𠮶啲炸鱼,见好多人叫嚟食。

我最爱嘅虾仁炒滑蛋

2020-10-16