2024-02-03 232 浏览
今日心血来潮,去咗荣昌茶座试吓佢哋个招牌猪扒,讲真,啲猪扒真系入口即溶咁滑溜,香喷喷嘅煎香,真系令人一啖再啖。🍔 另一边厢,佢哋啲猪扒出前一丁,猪扒肉味够晒重,捞埋面条,每啖都有肉香,嗲到不得了。🍜饮品方面,绿茶雪糕红豆冰同石板街雪糕凉粉两者都系大热天嘅救星,尤其系绿茶雪糕红豆冰,红豆咁滑,加埋清新嘅绿茶,甩低街边嘅甜品店几条街!🍨店内空间虽然唔算大,但𠮶种传统茶餐厅嘅氛围,加上嘅港式粤语嘅嘈杂,都系一种独特嘅Enjoy。尤其系周围都系帮你执碟嘅「姐姐」,令人有种回到老香港嘅感觉。总结嚟讲,呢间茶座喺我心目中绝对系食猪扒嘅首选,无论系味道定系份量都系一流嘅选择。下次,我一定会继续回味再来喇!👍🏻