2019-05-25 225 浏览
今日第一次来到这小店,香港可以食到肉骨茶同星马菜的地方本来就不是太多,我地跟goog map去到都要行一阵原来系浣纱街尽头,好有隐世小店feel食物质素很不错!里面餐牌有一些几特别我未食过的星马菜式!我自己特别喜欢呢度的猪手同肉骨茶!猪手好香口!冇好肥感觉,都唔会好「苏」,系骨胶原口感,系咁多样里面最喜欢!是必食!真的好好食!肉骨茶我都好喜欢!佢系马拉药材味那只,系我喜欢的味道,好好饮!系香港来讲系好好饮,会令你想返去马拉旅行饮过的味道!如果唔够要encore, 仲可以叫净汤!都几贴心其他我觉得都好味的仲有炒萝卜糕!个薄饼都几好食几香!自己本身一向不是好喜欢dessert,不过佢呢度个dessert几特别几好食,系一个「咖央」多士配雪糕!个多士牛油味劲重所以好香口!不过我怕肥唔敢食咁多总结觉得呢度菜式系几特色,因同桌不是人人都食蟹,否则都想叫一d比较少有的蟹菜式!店比较细,装修冇咁新,不过食物味道确实不错,都唔贵,价钱合理,觉得系一间可以再来的餐厅

食物质素很不错!里面餐牌有一些几特别我未食过的星马菜式!

我自己特别喜欢呢度的猪手同肉骨茶!

其他我觉得都好味的仲有炒萝卜糕!个薄饼都几好食几香!

猪手
肉骨茶