餐厅: Dim Sum Library
资讯:

2020-10-05 1154 浏览
中秋佳节,豪叹世界。港岛香格里拉酒店贴近太古广场,所以落咗去太古广场揾野食。喜欢食环境的我,当然揾间环境不错的餐厅吃饭。门面似乌笼,内部装修比较黑,似酒吧。但餐厅特别在包罗万有!可以话佢系酒吧又得食饭都得!门口酒吧枱,可以叹下饮两杯。今次系因为想食点心,所以选择咗佢。叫左个担担汁包,果然咬入口有啖啖、担担面的汤汁味道,皮薄馅靓!海胆春卷,平时食鲜海胆就比较多,但系点心就比较少,所以叫左份试吓,海胆鲜甜,春卷脆香,真令人回味。黑蒜烧卖都好精致,用咗菠菜料做皮,鱼籽做装饰,咬落有溶化的黑蒜感。只食点心一家人一齐当然唔够饱啦!叫左个黑松露炒饭,好香的黑松露味道配上炒饭香气扑鼻。真系一分价钱一分货!好味😋