今日行过三田制面所,肚子闹翻天,决定入去整治下。一入到店,店员啲笑容亲切,叫人心情都舒服晒。我点了基本款嘅豚骨拉面,汤底又香又浓,饮一啖简直暖笠笠,好过瘾!同时,佢哋啲拉面可以拣软硬度,我拣嘅「适中」啫系咁啱,唔会太硬面条吸晒啲汤汁,每条面食落去都感觉到汤底嘅鲜味。冧冧嘅叉烧肉质绵滑,咬落去又唔过肥,啱晒口味。我仲加餐咗吉列猪扒饭,咬落去啲面包糠又脆又香,猪扒质感嫩滑得嚟无厚实嘅炸粉,食落真系爽口过瘾😋。卖相啱晒上镜,配上一碗昆布汤,清新解腻,整体嚟讲就系层次分明,呢个组合绝对值得推介!而家讲返丼,质量同份量都劲正。食落口感分明,饭粒弹牙,配料新鲜够晒味。🍚店内环境都好舒服,就算啲饭店人多震荡,我食得咁专注,完全唔觉得搅。总括嚟讲,三田制面所提供嘅豚骨拉面同丼餐,真系正中我食神心窝子,食完之后满足feel简直爆灯!🌟 如果下次想要个温暖又痛快嘅豚骨汤面,我一定会再嚟!🥣👌