餐厅: 漁獲浜燒
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
见呢间浜烧夜晚都唔平,而且揾唔到咁多饭脚既我决定都系lunch 黎独食一下。A(烧海鲜1件)+B(main)加埋一齐计一set, 第二set有半价但一个人食唔到咁多不过A既海鲜另外单点都有7折,所以豪一豪要左三件侍应无啦啦攞盘野俾我睇,先知原来佢会show下一阵烧俾你食既食材,真系好新鲜同埋好!干!净!(有洗开海鲜既朋友会知,d肠同边边位既内脏都清得好干净)然后佢就会系隔离烧,大部分都系butter +herb, 可以先原味食再点佢既miso (小辣)/ 柚子盐/甜烧酱,只只都好match!马刀贝好大只,蛏子皇黎讲真系好甜、高温烧到岩岩好 锁住肉汁又爽口,很推荐btw 前菜既小卷物系熟三文鱼沙律饭卷,估唔到都好食 ,仲有去日本会去超市扫既三色芝麻(梅子味同海苔味),魔鬼在细节呢!Scallop 当然都正,白色肉系介乎生同熟之间,膏就岩岩好熟咁超嫩同鲜甜荣螺系以昆布汤煮形式上,好清淡既味,螺肉弹牙,但汤好淡所以无饮到,同前面既浜烧比,会想烧既多d🥹主菜本来无乜期望,但反而系最有惊喜的!薄薄既烧和牛已经好重牛味,油香十足,中间唔系金菇 而系芽菜同少少韮菜,好爽脆又多汁,呢个combo非常

不过A既海鲜另外单点都有7折,所以豪一豪要左三件

马刀贝/蛏子皇

荣螺

主菜本来无乜期望,但反而系最有惊喜的!薄薄既烧和牛已经好重牛味,油香十足,中间唔系金菇 而系芽菜同少少韮菜,好爽脆又多汁,呢个combo非常好!饭够香同饱满,完全吸收晒牛油同芽菜爆出黎既汁
(我仲将食完既scallop 牛油汁倒埋入去一齐食

和牛卷饭

lunch time 经理仲送左甜品,系造型好靓既lemon sorbet ,冰好细滑,酸甜味好balanced…
感动。

希望下次揾到饭脚一齐share, highly recommended 👍🏼
马刀贝/蛏子皇
荣螺