2023-09-20 1652 浏览
约左朋友仔食午餐,佢话想食潮州菜,于是我就带佢黎呢度。佢话好肚饿,我话你想食乜就点啦,于是佢就放肆咁点咗四个𩠌, 一碗饭,真系好夸张,两个小女子一个午餐食4个𩠌。🤪食潮州菜 ,卤水鹅片当然少不了,煎蚝仔饼系招牌菜,梗系要食啦。榄菜肉松四季豆都好好食,最后一个,佢话好耐无食鹅肠,一定要食。😘四个𩠌一碗饭好快上齐 ,卤水鹅片一啲都冇失望,鹅肉鲜嫩够入味,加埋卤水豆腐合哂胃口。蚝仔煎饼外脆内软,点啲鱼露味道咸香鲜美,榄菜肉松四季豆,四季豆青青绿绿,榄菜肉松绝不马虎,完全配合四季豆的味道,用黎送饭一流。👍最最最好味系豉椒炒鹅肠,简直系天花板制作,鹅肠爽脆鲜味,加埋洋葱咸酸菜简直系绝配, 两个人食四个𩠌一啲都不多,加一碗饭刚刚好。埋单420蚊物有所值,这里的潮州菜冇得输,老字号经得起考验👍💯。

卤水鹅片当然少不了,煎蚝仔饼系招牌菜,梗系要食啦。

• 卤水鹅片