2019-06-03
又係一個人晚飯既時間,行過見到有間店內裝飾好老台灣既店就入去食個牛肉麵先。店內座位係全設係左右兩側,牆邊都有梳化,幾乎每台都有舒服既梳化坐,店既中間留有足夠位置既通道,店員上菜同客人出入都方便。一心諗住食牛肉麵,望到餐牌既牛肉麵系列仲有其他配搭,搞到吃貨既我都心大心細。既然多心,就試個大包圍既滿漢牛肉麵。同時有白、紅蘿蔔,2者都好甜又冇渣,慶幸佢兩樣都有,仲有青菜,感覺好均衡。愛牛者多數都喜歡牛筋,見到佢大大塊真係忍唔住,一啖食落去,係適中既淋度,味道類似帶甜既滷水汁味,口味唔會過重,非常咁喜歡。牛腩係相對比較失色既一環,雖然份量好足有三舊牛,但唔算特別肥美,好似係隻牛生前做過SIT UP 減肥咁。其餘的金錢展、花枝丸同貢丸都各有一件,正常做到佢地既角色。跟餐揀咗杯熱既香芋奶茶,因為坐落就發現店內冷氣好大,(其實中途都有食客要求店員教細D冷氣,見到店員好似教咗,但其實我冇覺得暖咗,不過有湯麵食其間唔覺太凍)而食店大多對飲品唔太講究,一般香芋都係用粉開,就好似茶餐廳叫好立克咁,應該穩陣,點知就出事....香芋味好淡,而且無!茶!味!就好似飲咗溝水既熱香芋奶昔,唯一可取既係溫度夠,食晒個麵
就入去食個牛肉麵先。
既然多心,就試個大包圍既滿漢牛肉麵。
其餘的金錢展、花枝丸同貢丸都各有一件,正常做到佢地既角色。
跟餐揀咗杯熱既香芋奶茶,因為坐落就發現店內冷氣好大,
香芋味好淡,而且無!茶!味!
就好似飲咗溝水既熱香芋奶昔,唯一可取既係溫度夠,食晒個麵先開始飲都仲係出緊煙。
以要加$12既前題下,本人就覺得唔係咁底,唔知凍飲會唔會好D,但如果你想要熱飲的話,應該可以慳返。