2022-10-06
近排生活悶悶哋,同個朋友仔去咗光板田村到打卡(嗰度打卡都幾靚都推薦比大家),之後返返去荃灣嘅時候朋友仔話有間壽司店值得一試,經OpenRice訂位指定套餐仲有個二人前套餐有$100優惠添💁🏻♀️間餐廳個名就係田中壽司.餐廳位處荃新天地,由經驗老到、來自名古屋田的中誠一師傅主理,主打鮪魚壽司及料理。全店選用日本當季豐收產地空運直送漁穫✈️.田中壽司門口環境佈置有識別度,枱與枱之間嘅空間呢亦都好夠,簡潔嘅和風裝修令人感覺好舒服,令人感覺親切😍.2人前晚餐,食物好豐富地有齊壽司、串燒、沙律、主食、甜品,只需$244/ppl!都真係幾正架。套餐詳情如下:- 田中血合- 胡蔴豆腐沙律- 寿司 (赤身 中拖 大拖 各 2 件, 三文魚細卷)- 海膽海鮮蒸蛋 2 人份- 唐揚吞拿魚- 日替串燒 4 串- 稻庭烏冬 x 2 人份- 紅豆鯛魚燒 x 2 人份.以呢個價錢有呢個份量,小妹認為係一個好好試一下呢一間餐廳嘅機會,大家如果咁啱嚟到附近又或者喺附近住嘅話都好推薦大家試試佢呀!
2人前晚餐,食物好豐富地有齊壽司、串燒、沙律、主食、甜品
,只需$244/ppl!都真係幾正架。
套餐詳情如下:
- 田中血合
- 胡蔴豆腐沙律
- 寿司 (赤身 中拖 大拖 各 2 件, 三文魚細卷)
- 海膽海鮮蒸蛋 2 人份
- 唐揚吞拿魚