本身自己都好钟意食泰国菜,每隔个靓两个月就一定一定要食番餐先得。 而依一间泰菜餐厅系一次误打误撞上左去食,之後到依家我会话去尖沙咀食泰国野instead of去九龙城食泰国野,佢已经变左my favorite(之一)💕其中一个原因就系依度嘅Cocktail好好饮,每次去到一定叫一杯Ocean Wave💕依杯系呢度嘅招牌之一,个个都会叫番杯㗎因为当日就得两个人食,所以只系嗌左三样菜😢第一样就系呢个南乳虎虾,嗰阵就做紧promotion,本身唔系好好海鲜嘅我都觉得唔错,只虾真系好大有成只手掌咁大。第二样菜就系生菜包。最後就系冬阴公炒饭。系尖沙咀嘅闹市楼上有一间质素好高嘅太菜,又唔太多人去。饮住杯酒食泰菜真系好Chill~

Ocean  Wave

因为当日就得两个人食,所以只系嗌左三样菜😢

第二样菜就系生菜包。
 生菜包

最後就系冬阴公炒饭。
冬阴公炒饭

Ocean  Wave