2016-01-04 527 浏览
阿猪唔识饮酒就系人都知架啦!朋友相约酒巴街,话食餐饭都吓左我一跳。估唔到系一间隐藏系酒巴街既日式居酒屋。入到去餐厅唔大,但菜式唔少,我地几个又唔知食咩好。店员服务态度好好,会问一问我地,又提供意思推介菜式。最后阿猪一行三人另外叫左d寿司、烧赤虾、烧猪仔脾、炒什菜、炒饭。蟹膏军舰,推介!松叶蟹蟹膏十分Creamy,唔同一般蟹膏佢一d都唔腥,入口蟹膏香浓好突出。下次一定要再食芥辣八爪鱼军舰,调味唔错。火炙左口鱼边黑松露寿司,口感好好,阿猪俾佢surprise到,推介!左口鱼鱼肉较结实,鱼油足,师父将佢薄切做寿司,入口浓郁甘香好鲜味。香烧猪仔脾,腌得好入味,咸香为主,烧得有点干,阿猪觉得净系点少少酱可以令佢更加惹野,ok。烧赤虾好大只,用海盐烧,虾肉较实干身,咬落有口感,唔错。鳗鱼炒饭卖相好靓,入面既鳗鱼块、珍珠米、日式酱油炒得好均匀,鳗鱼粒都多,好香口,推介!蟹粉炒什菜 阿猪觉得叫什菜好特别,因为佢系指瓜类,翠玉瓜同茄子,蟹粉味浓,加上高汤勾茨,入口绵滑清甜,唔错!阿猪觉得个配搭翠玉瓜爽口,茄子淋身,可以考虑用其他配搭,如加添几种菇类。呢餐诚意服务,高质食品,值得再回味!
店员服务态度好好,会问一问我地,又提供意思推介菜式。
蟹膏军舰
下次一定要再食芥辣八爪鱼军舰
,调味唔错。
火炙左口鱼边黑松露寿司
香烧猪仔脾
烧赤虾
烧赤虾好大只,用海盐烧,虾肉较实干身,咬落有口感,唔错。
蟹粉炒什菜

呢餐诚意服务,高质食品,值得再回味!
2015-11-11
蟹膏军舰