2019-06-25 2100 浏览
今日约左两位小学食饭,机缘巧合之下嚟左La Casa Bistro。La Casa Bistro系一间以手工意粉为卖点既餐厅。地方的确唔大,但坐得都算舒服,同朋友食晚饭最紧要坐得舒服。我座位後面摆满一排红酒白酒,不过听日返工,所以冇叫酒,叫左Wild Strawberry Lemonade,清爽之余甜甜地,入面真系有士多啤梨肉。前菜叫左香蒜白酒汁煮大蚬配多士。汁比较稀,多士浸落汁之後加添一份辛辣味。大蚬几鲜甜弹牙,充满白酒香味。意粉总共叫左两款。以下呢款系黑松露野菌阔条面。我个人非常锺意手工意粉嘅质感,蛋香更加浓郁。野菌同意粉份量足够。平时食嫌呢款意粉,但la casa bistro俾到新鲜感我。另一款意粉系意大利风乾火腿流心蛋烟肉忌廉坑纹通心粉。风乾火腿既咸香加上香脆既口感令人一试难忘,酱汁非常香滑同creamy,仲有少少芝士味。火箭菜为菜式加添颜色,令卖相更靓。至於通心粉口感偏硬。最後仲叫咗个pizza,系迷你四色芝士比萨,芝士包括Mozzarella,Fontina,gorgonzola同Parmensen,口感非常丰富,簿饼皮仍然保持香脆,两个字形容:邪恶!😈个人几钟意La C

Wild  Strawberry  Lemonade

Clams  with  White  Wine,  Gralic  &  Toast

Fettuccine  with  Wild  Mushroom  &  Truffle  Paste

Rigatoni  with  Parma  Ham,  Poached  Egg  &  Bacon  Cream  Sauce

Four  Cheese  Pizza

个人几钟意La Casa Bistro既手工意粉,等我下次试埋Angel Hair同Tagliatelle。
2019-06-22
  • 香蒜白酒汁煮大蚬配多士