2018-06-15 1766 浏览
#fridayla_sheungwan⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀民以食为天!但要吃什么😳偏偏是日常最大的烦恼⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀日前试咗间上环既新餐厅,西式得黎又有东南亚风味,惹味得黎又有健康口味😍😍⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀而且价钱大众化,但偏偏门可罗雀全因位置偏僻,要花点时间先揾到⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀所以,试定唔试,就睇你有无诚意😎⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘快人快语💘💘💘 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀*️⃣Konfusion灵感取自confusion,专为那些迷途食客而设。其菜式不多不少,但应有尽有;其环境,足够让你陶醉;其饮品,足够让你喝醉。你还在为晚餐而迷茫,不知所去吗?⠀⠀⠀⠀*️⃣现时星期一至日均有Daily Specials及减价优惠,而且每日下午5点至8点更设有$120任饮Free-Flow环节。而针对即将到来既世界杯,佢地推出咗HK$1500既World Cup Pass,可以睇嗮每一场世界杯之余,重包含20杯饮品及赠送小食😍⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘慢慢品,快快评💘💘💘⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀1⃣藜麦杂菜沙律💲108*️⃣Goodn
#fridayla_sheungwan
民以食为天!
但要吃什么😳偏偏是日常最大的烦恼
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
日前试咗间上环既新餐厅,
西式得黎又有东南亚风味,
惹味得黎又有健康口味😍😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
而且价钱大众化,但偏偏门可罗雀
全因位置偏僻,要花点时间先揾到
所以,试定唔试,
就睇你有无诚意😎
💘💘💘快人快语💘💘💘 ⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘慢慢品,快快评💘💘💘⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1⃣藜麦杂菜沙律💲108
*️⃣Goodness Quinoa
💭材料好丰富而且新鲜🤤🤤
💭有杂菜&牛油果&红菜头&番茄
💭重有藜麦,再加d蜜糖醋😍
2⃣炸软壳蟹米纸卷💲98
*️⃣Rice Paper Roll
💭成个摆盘喺满分,闪闪发光
💭内有泡菜&罗白丝&牛油果😍
💭当然重有软壳蟹,口感超丰富
💭味道层次分明,我地食到连连惊叹
💭可能喺食过最正既米纸卷😭😭
3⃣茄汁大虾宽条面💲158
*️⃣Fettucine King Prawn
💭大虾超乎意料咁大只😱且肉质弹牙
💭佢只宽条面干身d,蛋香味浓
💭混合埋辣番茄酱,好惹味😍😍
💭重有d独特既香草味🤤🤤
4⃣烧肉眼牛扒💲268
*️⃣Chimi Rib Eye
💭块牛排超大,超厚,超Juicy
💭叫咗5成熟度,切开肉质粉嫩🤤
💭表面烧得焦香,同海盐喺绝配
💭一向都唔中意喺街外食牛扒😳
💭皆因觉得唔抵,但呢款我觉得值
💭另外配有一筒沃夫炸薯条😍😍
💭香脆惹味,又有多款酱配😝
💭当然唔少得新鲜时蔬,坚抵食
5⃣Konfusion Paradise💲78
💭外形喺一个金菠萝😍😍
💭内里就用咗新鲜菠萝肉,再加酒
💭入口好Fresh,唔会烈🤤
6⃣Flame of Love💲78
*️⃣Lava Cake
💭顶层喺Vanilla雪糕😍😍
💭中间喺朱古力心太软😳
💭淋上士多啤梨果酱及核桃粒
💭作为Lava Cake,佢视觉效果一般😢
💭不过食落喺冰火二重天既感受
💭朱古力好浓,喺自家制😝
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔘留意翻佢地男女既厕所门有彩蛋(Post最后)
🔘Get到既欢迎留言话我知😎😎
⠀⠀⠀⠀⠀
◤ KonFusion Restaurant and Bar ◥ ⠀ ⠀
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
🗺∶上环皇后大道西42-56号赖恩楼地下B号舖
🍟Food:🔥🔥🔥🔥🔥💯
🎆Mood:🔥🔥🔥🔥🔥
💰痛快度:🔥🔥🔥🔥🔥
🤡趣味度:-�🔥🔥🔥
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
#fridayla_牛魔王 #fridayla_西餐
#hkig #hkigfood #hk #hkfood #hk852 #hkgirl #hkgirls #hkboy #hkcouple #hkfoodie #foodporn #foodie #like #likesforlikes #hkrestaurant #dessert #dinner #lavacake #流心蛋糕 #cocktails #happyhour #steak #牛扒 #上环 #central #sheungwanfood #中环