餐厅: 百芳池上便当 (太古城中心)
资讯:

2021-05-28 238 浏览
太古城联乘诚品生活举办台湾古早怀旧市集,同囡囡打完卡买完嘢食之後,继续逛诚品书店。在诚品旁边有不少食肆,继续那股台风,我哋嚟咗呢间 呢度系自助形式,要自己买飞同自己攞嘢食。台湾盐酥鸡便当食台湾嘢盐酥鸡真系唔少得, 配菜有粉丝,粟米,炸菜,半只卤水蛋,相当丰富,而主角盐酥鸡好香脆入味。香酥猪扒肉燥乾拌面块猪扒好大块香脆,唔会话铺晒粉浆来炸嗰只,肉燥拌乾面够香浓,还有半只卤水蛋。套餐还附上台式餐饮,或者加钱选择其他台式饮品。当日我哋拣了茉香绿茶,一热一冻,好香茉莉花味。加咗个皮蛋豆腐小食,呢个系冻食。豆腐好滑,加上面头嘅木鱼碎,增添甘香,呢个作为夏日小食,真的不错结束台湾之旅後,继续游走太古城进行我们的国际旅程

在诚品旁边有不少食肆,继续那股台风,我哋嚟咗呢间
呢度系自助形式,要自己买飞同自己攞嘢食。

皮蛋豆腐

结束台湾之旅後,继续游走太古城进行我们的国际旅程

2021-05-25
皮蛋豆腐