2020-06-29 4822 浏览
一入间铺就闻到好强烈嘅羊骚味啦⋯⋯所以唔食羊嘅人就唔好黎啦⋯我地叫左几样野:手抓肉,羊肉串,酸辣土豆丝同埋干扁四季豆⋯手抓肉-都几大碟⋯有差唔多十条骨⋯佢系灼熟佢上面放左生洋葱仲有一小碟孜然辣椒粉⋯初初我以为水灼咁一定会鞋鞋地同埋好淡⋯但因为佢个羊味真系好香同好重⋯再点埋佢个粉⋯就变到好香口得黎又唔会觉得好热气⋯食个阵再加一条洋葱咁就更加平衡到个味蕾⋯唔洗咁腻⋯相反羊肉串呢就烧得好香外面脆内软⋯仲更加有风味同香口⋯不过就热气好多⋯酸辣土豆丝-我同男朋友都劲钟意⋯佢呢个同上海个个就味重少少但就无落咁多醋⋯而四季豆呢⋯我钟意佢落左花椒落去⋯咁就令成碟野同出面食嘅四季豆唔同啦⋯一边食呢啲重口味嘅𩠌⋯一边饮佢地个自家制酸奶⋯即刻觉得好舒服⋯无咁油腻同热气⋯除左我觉得灯光比较暗⋯暗得黎好似有啲旧嘅感觉⋯同埋有一个成日想收你啲碗碟嘅洗碗婆婆之外⋯我绝对推荐!可以食不一样嘅野食⋯😋😋

我地叫左几样野:手抓肉,羊肉串,酸辣土豆丝同埋干扁四季豆⋯
  • 哈萨克手抓肉
  • 酸辣土豆丝