之前系OpenRice 买左半价餐饮卷,用$100买左张$200既卷,于是就系bubba gump 既official website book左今日,庆祝anniversary,book既时候仲可以mark 底系庆祝咩日子,如果叫甜品,佢会系碟到写happy xxxx,几贴心。由于18:00 后冇堂食🙄惟有中午13:00 黎食,book到位都要等一等侍应执台,不过都好快,5分钟左右入得,今日系平日中午时间,俾我想像中多人,都差唔多坐满,好好彩我地坐窗边位,个view唔错😊第一碟黎左呢个意粉,意粉正常冇咩特别,个source 就好香牛油柠檬味,仲挂哂系意粉到,唔错,虾冇壳几方便,除左有虾既鲜味,其实都冇咩特别,配左个脆包,以为系蒜蓉包,原来只系牛油包,都好食,但系有蒜蒸会再好d。呢个set我都唔记得叫咩名,要成$2xx,4个筒分别系有4种唔同做法既虾,包括:天富罗、烤、炸、仲有一款甜甜地好似糯米滋咁,做法几特别,但唔系款款都咁好食,个人觉得烤系最差,因为太浓,糯米糍个只最好食,甜甜地口感又特别。仲有一样可惜既地方系,3种酱既味道都好奇怪🙈又甜又酸,同虾好唔夹,得一只类似番茄酱比较正常。

牛油柠檬大虾意粉

另外,每个筒都有配薯条,仲要几多下,有少少似shake shake 薯条,可以配茄汁,几好食。

朱古力曲奇配雪糕

食完2个菜式唔系好饱,再加左个甜品,底个朱古力cookies,非常甜同硬😂好彩唔系太大份,但系都要2个人先食得哂,配vanilla ice cream 可以中和左个甜味,食完呢个即刻饱哂。

最后埋单$500几蚊,其实食物质素一般,但景观唔错,如果钟意个景,可以黎试下,如果只系想黎食野,价值就偏贵。
2020-12-11
等候时间
5 分钟 (堂食)
庆祝纪念
纪念日