2021-05-30 2613 浏览
今次到系新世纪食晚饭啦!今晚拣左Maruju Aburi Farm 丸十牧场,之前lunch都有来过,今次就嚟食dinner。门口职员会问清楚系烧肉定普通order, 一场来到,就拣左烧肉。我地order左:人气既极上一头和牛拼盘(每款2件)哗,来到十分吸睛,因为碟系牛既形状,摆盘摆得好靓!拼盘入边有和牛舌,下肩胛肉,和牛小排,和牛横隔膜,和牛板腱等共9个不同部位,每款2件,岩晒2个人份量,吾怪得系人气之选!每个部位味道口感各有千秋,有爽口既,有软熟既,有愈食愈香既,但全部都牛味浓郁!由於未烧前上面已加有黑椒碎,相信如果吾加,牛味会更突出,更食到原始味道。烧和牛黑松露温泉蛋沙律呢个沙律有惊喜!因为平时食开嘅沙律都系乾争争,得小小沙律酱,但由于呢个有温泉蛋,督爆後有汁,食落冇甘乾身。沙律菜爽口,有我最中意漏煤气味既黑松露,配埋一点都吾un既和牛,同埋爽脆既米饼碎,简直系最佳配搭。自家制二重芝士玉子烧每次食日本菜都一定要order玉子,今次就试下呢个二重芝士玉子烧!来到望到都流口水🤤了。因为除左有上面既芝士,入面见到既芝士系拉丝嫁,趁热辣辣食返旧先!入口劲香蛋味,但一啲都吾硬,口感滑身,证

我地order左:
人气既极上一头和牛拼盘(每款2件)

烧和牛黑松露温泉蛋沙律

自家制二重芝士玉子烧

来到望到都流口水🤤了。因为除左有上面既芝士,入面见到既芝士系拉丝嫁,趁热辣辣食返旧先!入口劲香蛋味,但一啲都吾硬,口感滑身,证明系即叫即做。芝士味香浓但吾漏,如果中意食蛋同芝士既,真系吾好错过!

烧牛舌丼
又系牛啊,但今次系牛舌。牛舌都有好多块,劲香牛味,上面仲有好多葱花,配埋白饭食一流。饭既份量岩晒2位分。

见到隔离枱叫左个日出富士丼(伴熟玉子慢烤西冷丼),高到好似就跌落来,望到劲吸引。下次再嚟既话一於要试下!

除左以上,仲有刺身丼,壶渍,前菜等,全部都望落好正甘,睇来要搵多几次过嚟食晚饭先得🤤
2021-05-21
  • 极上一头纯种和牛拼盘