2015-05-03 1652 浏览
今日同旧同学重游成长固地,耐人寻味之余又真喺改变唔少!钟意食上海嘢嘅我,依然记住依间人气上海拉面小店!夜晚八点仲要排队,真喺超好生意!两个人,一人一个面,再加小笼包!我自己叫咗碗《羊肉抢汤拉面》!汤底味浓好味唔在讲,面底弹牙又爽口!自家手拉嘅拉面真喺灵舍不同!羊肉嘅羊膻味十足,钟意食羊嘅应该会特别钟意!同学佬就叫咗《云吞汤拉面》!总觉得隔离饭𩠌香嘅我,点都攞几旧云吞食吓!Wow,一个字,足料!饀料多,菜味丰富,真喺做到皮薄饀靓!《招牌小笼包》点都要帮衬!大大旧之余,就咁望落都超多汁!可能蒸过火,唔够廷身!不过依然好味,肉汁多肉味浓! 一样皮薄饀靓!两个麻甩每人夹60左右,食到正宗上海师父风味,真喺抵食!
云吞汤拉面
招牌小笼包
两个麻甩每人夹60左右,食到正宗上海师父风味,真喺抵食!
云吞汤拉面