2024-02-01 592 浏览
头先喺铜锣湾行街,俾🌎全球首家变形金刚主题餐饮旗舰店👉🏻Transformers The ARK嘅抢眼门面吸引咗,加上好肚饿,于是同老公入咗去开餐~🍴餐厅提供沉浸式餐饮体验,绝对打卡able,内外都打造成博派THE ARK太空飞船咁,令人瞬间置身于变形金刚宇宙中,好鬼正!我地拣咗个抵食优惠套餐、Pizza、汉堡同雪糕,第一次食,觉得整体都好高质,店员又有礼貌,仲有得换「变形金刚珍藏版」利是封套装🧧添!🔥 #劲脆无敌鸡套餐 💰$138 (原价$198)呢个餐丰富抵食,有劲脆无敌鸡2件、脆鸡翼2件、旋风翘翘薯、方舟沙律、2杯特饮:蓝色星光 (青柠梳打) 及四季冰晴 (苟蒻春茶)。🥗 沙律好大碗,蔬菜+芒果,清新开胃!🍗 无敌鸡选用手无激素优质嫩鸡炮制,外层酥脆,啖啖嫩滑多汁,食指大动!🧊 特饮「蓝色星光」令人联想到变形金钢所用嘅能量晶体,蝶豆花打造梦幻蓝调,配上青柠、薄荷及蒟蒻果冻,清爽提神!🍔 #安格斯松露汉堡 $90首创《变形金刚》造型汉堡包相当别致,里面嘅优质安格斯牛肉,肉质鲜嫩多汁,融合黑松露酱汁,一咬爱上,停唔到口!🍕 #黑松露蘑菇披萨 $78披萨同样有著《变形金刚》造型,即叫即
头先喺铜锣湾行街,俾🌎全球首家变形金刚主题
吸引咗,加上好肚饿,于是同老公入咗去开餐~

🍴餐厅提供沉浸式餐饮体验,绝对打卡able,
内外都打造成博派THE ARK太空飞船咁,
令人瞬间置身于变形金刚宇宙中,好鬼正!

我地拣咗个抵食优惠套餐、Pizza、汉堡同雪糕,
第一次食,觉得整体都好高质,店员又有礼貌,
仲有得换「变形金刚珍藏版」利是封套装🧧添!

🔥 #劲脆无敌鸡套餐 💰$138 (原价$198)
呢个餐丰富抵食,有劲脆无敌鸡2件、
脆鸡翼2件、旋风翘翘薯、方舟沙律、
2杯特饮:蓝色星光 (青柠梳打) 及
四季冰晴 (苟蒻春茶)。

🥗 沙律好大碗,蔬菜+芒果,清新开胃!

🍗 无敌鸡选用手无激素优质嫩鸡炮制,
外层酥脆,啖啖嫩滑多汁,食指大动!

🧊 特饮「蓝色星光」令人联想到变形金钢
所用嘅能量晶体,蝶豆花打造梦幻蓝调,
配上青柠、薄荷及蒟蒻果冻,清爽提神!

🍔 #安格斯松露汉堡 $90
首创《变形金刚》造型汉堡包相当别致,
里面嘅优质安格斯牛肉,肉质鲜嫩多汁,
融合黑松露酱汁,一咬爱上,停唔到口!

🍕 #黑松露蘑菇披萨 $78
披萨同样有著《变形金刚》造型,
即叫即焗,打开盒子即见金黄酥脆,
上面铺满黑松露、香脆蘑菇同芝士,
芳香浓郁、香气扑鼻、滋味无穷~

🍦 #海盐朱古力扭纹雪糕 $28
海盐嘅咸味 x 香浓嘅朱古力味,
层次丰富,甜而不腻,唤醒味蕾。

餐厅仲设有变形金刚商品专卖店🛍️
独家发售变形金刚多款模型、服饰及精品。
其中限定嘅节庆礼物盒🎁折扣更高达5折🔥

将军澳中心开咗第二间分店,
下次可以约埋朋友同佢小朋友一齐去。
题外话/补充资料: 🧧 #变型金刚珍藏版利是封套装 🧧 即日起喺Transformers The ARK消费美食 或商品满$380或以上 (最多两张当日发票), 即可免费换领「变形金刚珍藏版」 利是封套装乙套 (8个/套),换完即止。
2024-01-27
  • 劲脆无敌鸡套餐