2016-04-13
很多時, 我都鐘意獨享一份甜品, 心頭好既野, 緊係唔想同人分享啦, 哈哈, 所以唔肥都假呀!上星期經過諾亞, 見到有幾樽新野, 全部都係用玻璃密實瓶裝住原來係3款新甜品: Tiramisu, 草莓木糠布心甸, 草莓奶凍, 每款$48佢地既流心蛋糕一早已試過了, 中間的蜂蜜流心, yummy見果日落住雨, 心情都跟住天氣一樣, 我唔鐘意落雨天呀一於買個"自私甜品瓶"+佢地既燈泡飲品番去舒緩下之前飲過薏仁蜂蜜水, 感覺是無添加, 非常低甜度, 唔鐘意太甜的會好鐘意, 好似自家煲既一樣 今次試下有消滯作用的山渣水, 味道是甜甜酸酸, 2者適中, 都唔會over被其中一個搶味, 但呢枝就係無渣既, 飲落都似無添加,下次我要試埋紅豆水 (聽說是有紅豆粒同埋有補血作用架)個燈泡飲完仲可以用黎做裝飾品/插花, 等人永遠記得諾亞既產品, 呢個marketing果然叻叻!好啦, 開餐啦, 用密實瓶又係環保循環之作, good打開先聞到士多啤梨既氣味, 見到一朵由五顆士多啤梨拼成的大紅花 士多啤梨唔細粒架, 仲要係鮮紅色, 唔叫太甜, 但起碼唔酸先奶油狀的布甸, 口感creamy 中間同面層都舖上木糠,
一於買個"自私甜品瓶"+佢地既燈泡飲品番去舒緩下
中間同面層都舖上木糠, 不過可能回家後我不是即食, 而是雪了一會才吃
所以木糠有點濕氣, 不是粉狀了, 但畢開後也都分明
總括來說是可以的, 獨食份量都幾多, 大約有3x4吋的份量 其實是足夠2人份量既! 下次要試埋奶凍先
题外话/补充资料:
2個瓶都可以留番再用, 媽咪就最鐘意!