谁说 柴湾 是美食的沙漠 ⁉️台食店喺 柴湾 只此一家,咪以为独市经营品质就必定唔好,如你咁念就大错特错了 ...... 🤔嫲孙乐 喺呢区已经屹立了接近 4 个年头,之前我多数只会喺度食早餐,但今日却忽然心血来潮,好想试吓牛肉面,又估唔到味道都唔错噃 😁打开午餐 menu,原来佢哋有好多款式搭配 👏但我最终选择嘅系 :红烧卤香牛肉牛筋汤汤面 + 古早台湾肠 + 冻苿香绿茶主角出场,牛肉面汤底顺喉,牛肉及牛筋煮到非常软淋,十分入味,只系略嫌细碗佐少少 😂古早台湾肠 跟我之前喺台北夜市食到嘅一模一样,同样系咬感十足,略带少少猪油及微微焦香,正 😋冻苿香绿茶,饮品正常发挥,但不太甜嘅味道正合我心意 🤩总括而言,午市套餐价 $67 真的物超所值,款式选择亦不少,相信好快我又会再帮衬 😆
谁说 柴湾 是美食的沙漠 ⁉️

打开午餐 menu,原来佢哋有好多款式搭配 👏
但我最终选择嘅系 :
红烧卤香牛肉牛筋汤汤面 + 古早台湾肠 + 冻苿香绿茶

红烧卤香牛肉牛筋汤汤面

冻苿香绿茶,饮品正常发挥,但不太甜嘅味道正合我心意 🤩

2022-07-03
红烧卤香牛肉牛筋汤汤面