2014-02-19
午餐時間去到鰂魚涌辦完事,飢腸轆轆,搵個地方餵飽個肚先誤打誤撞入左呢間睇落破舊ge茶餐廳 以為就系普普通通食個粉麵了事 點知坐低睇個餐牌先知 原來呢間津津ge鹽焗雞好出名.. 既然系出名野 一定要試下啦 就叫左碟鹽焗雞飯。個雞飯分量都幾細 雞肉分量唔多。 嘗一嘗先~ 雞肉好嫩 同埋好入味 唔會死咸 個咸味啱啱好 唔系配飯都可以食幾塊。 配埋一起上嘅自製蘸醬 提升左鮮味。 不過個人都系覺得原汁原味唔點醬好味D!!! 據話呢間鋪頭D鹽焗雞一直延續傳統方法,費神費心每日新鮮製作,唔怪得咁好味啦~ 呢間嘅老火湯好似都幾出名,下次有機會再來試過~值得再來。不過個飯嘅分量就細左D,女仔OK飽肚,不過男士們會唔會....出左來先發覺 原來呢間鋪頭就系殯儀館斜對面 可以開咁多年咁多街坊食客甘願犯忌諱來食 一定有過人之處啦~ 推薦!!
午餐時間去到鰂魚涌辦完事,飢腸轆轆,搵個地方餵飽個肚先
就叫左碟鹽焗雞飯。
题外话/补充资料:
鋪頭外觀雖然老舊 不過入面都算乾淨整潔