2019-10-01 66 浏览
請問邊個可以幫下我呀?如果你老婆又要食海鮮,又要食泰國野。結果都係 Open Rice 搵到你。其實咖哩蟹都有好多泰式餐廳都有,但我老婆又唔係好鍾意食蟹。佢最鍾意食魷魚,呢到真係啱晒佢啦!係九龍城,真係大把泰式野食。但開得名有海鮮既,我估應該唔簡單。先黎一份蟶子(牛油蒜蓉燒蟶子)先: 我老婆就讚不絕口,因為隻隻蟶子都大大隻。燒出黎都好野味。但我就先入為主,覺得蒸好食啲。不過…燒既都有另外一番之味,因為佢係用牛油燒既,好重牛油味,成件事係,在不對的地點,遇上對的事物。自己體會啦。泰式燒原隻鮮魷:個經理誠意推介,真係冇介紹錯,超大隻,$150都唔洗,啖啖肉,超大滿足呀。馬拉盞通菜 (鐵板豬頸肉啫通菜):食泰國菜,我諗唔到有其他選擇,好似泰國就只種通菜一樣,馬拉盞已經好野味架啦,佢仲加埋豬頸肉。真係一試難忘,而且超大碟,鐵板上,食到尾都仲暖既。青咖喱海鮮:用料豐富,有帶子,青口,魷魚,大蝦,豆角,用黎點烤酥餅係一流既。最後都要讚下呢到既服務,我真係好少見會主動添水既服務員架啦⋯⋯,另外,我地唔小心打瀉水,一啲都冇黑面。抵讚。

先黎一份蟶子(牛油蒜蓉燒蟶子)先:

泰式燒原隻鮮魷: