2023-03-09 154 浏览
餐廳充滿藝術氣息, 掛滿梵高作品, 鮮紅色嘅牆同桌球枱呼應梵高其中一幅作品The Night Cafe in the Place Lamartine in Arles, 設計真係好有心思! 餐廳樓底高, 有一半落地玻璃窗, 感覺非常開揚, 枱與枱之間嘅距離亦好舒適。𓊈行政套餐 $𝟷𝟿𝟾𓊉𓆹 是日頭盤煙肉芝士沙律配沙律醬, 味道較濃, 幾重芝士味, 麵包粒脆卜卜。𓆹 98% 野菌忌廉湯整碗湯充滿野菌香味, 裡面亦有好多野菌碎粒, 忌廉味不重, 但好飲!𓆹 招牌炭燒澳洲新鮮羊架5 成熟嘅羊架好粉嫩, 味道完全唔會覺得羶, 充滿羊肉汁, 而且肉質好軟腍。𓆹 是日甜品奶凍唔會覺得太甜, 有淡淡奶香味, 作為結尾非常滿足!𓊈健康午餐 $𝟷𝟼𝟾𓊉𓆹 蘋果田園沙律估唔到田園沙律同是日頭盤完全不同, 田園沙律真的走健康風, 沙律菜加蕃茄仔, 有少少青蘋果碎, 感覺好 fresh!𓆹 蕃茄法包法包新鮮焗起, 所以熱辣辣, 好軟熟。𓆹 烤加州鱸魚柳血橙蜂蜜汁伴意式雜菜份量比想像中多, 有2條鱸魚柳, 鱸魚皮輕輕炙燒過所以比較薄脆, 魚肉好結實, 完全唔會有腥味, 好好食!𓆹 Natvia 法式焦糖燉蛋焦糖

𓊈行政套餐 $𝟷𝟿𝟾𓊉

𓆹 是日頭盤

𓆹 98% 野菌忌廉湯

𓆹 招牌炭燒澳洲新鮮羊架

𓆹 是日甜品
奶凍唔會覺得太甜, 有淡淡奶香味, 作為結尾非常滿足!

𓊈健康午餐 $𝟷𝟼𝟾𓊉

𓆹 蘋果田園沙律

𓆹 蕃茄法包
法包新鮮焗起, 所以熱辣辣, 好軟熟。

𓆹 烤加州鱸魚柳血橙蜂蜜汁伴意式雜菜

𓆹 Natvia 法式焦糖燉蛋
焦糖燉蛋賣相精緻, 充滿蛋香味, 食落唔會太甜, 0 負擔!

𓇊 整體食物都好好, 店員非常友善, 可以比你慢慢坐, 環境亦好舒適, 值得二訪!