2018-10-07 198 浏览
星期日下午三時許,從跑馬地打完羽毛球返回灣仔,幾位朋友思前想後提議食個tea,但又吾想又食茶餐廳,其中一個住附近的朋友提議食車仔面,心諗車仔面。。。唉,去到間野,咦,有裝修,地下乾乾淨淨,冷氣又夠,一邊全卡位,另一邊可活動桌椅,我地揀左六人卡位就坐。未點餐前見到枱面有用我鍾意食既醋浸蘿蔔,我地幾個男仔即時倒晒成樽食(打完波食好開胃),想再食直接叫個男員工倒多一兜比我地,居然都得!點餐表有1-5項,標明價錢,我地各自選左自己餐(我自己餐影左相),d送分開一碟碟,應該係吾想d味混埋一齊,我個碗牛骨湯好清甜,麻辣牛柏葉、牛肚幾好味,碟尢魚未泌晒水所以味道淡左,麻辣豬大腸一流,厚又無肥膏,餐送熱飲我叫左熱檸水。食到一半有個男員工拎左兜瑞士雞翼五隻送比我地食,哇!吾通賣吾晒?點都好多謝人地熱情款待!下次想食車仔面要試試e間,我地幾個下次打完波都會再食!