介绍返💁🏻‍♀️。。🇸🇬 星马菜 在坑口 🇸🇬。咖吔 Kaya。东港城1楼112A号舖。轻松下午茶 Tea Set海南鸡饭 Hainanese Chicken with Rice。HKD72 + 10%槟城虾面 Penang Prawn Mee。HKD68 + 10%新加坡咸蛋黄单骨鸡翼 Chicken Wings with Salted Egg Yolk。HKD56 + 10% @ 6 pcs跟餐饮品马来拉茶 Teh Tarik @ Hot / Cold青柠红茶Lime Tea @ Hot / Cold🤫 寻日我WFH Tea Time就同波士行咗过去东港城𠮶边揾食..行经Kaya门口见到好多人揸住张飞等位㖞..一于衬吓热闹..我哋又等吓位先🤭🤫 一边等叫飞一边Keep住偷听到旁边等紧位嘅人群高谈阔论Kaya嘅海南鸡饭点点点咁..然后波士一坐低就笑笑口同我讲佢平时嚟亲咖吔都食海南鸡饭㗎..好威咁😆咁当然啦~哩餐下午茶都唔例外..佢照旧食最受欢迎嘅海南鸡饭..油饭好香..离远都闻到🤤然后鸡件绝对冇因为下午茶餐而份量变少咗..皮滑肉嫩咁..偷食咗波士一嚿鸡..果然相当唔错..点埋海南鸡必
介绍返💁🏻‍♀️

。HKD56 + 10% @ 6 pcs

跟餐饮品
马来拉茶 Teh Tarik @ Hot / Cold
青柠红茶Lime Tea @ Hot / Cold

🤫 一边等叫飞一边Keep住偷听到旁边等紧位嘅人群高谈阔论Kaya嘅海南鸡饭点点点咁..然后波士一坐低就笑笑口同我讲佢平时嚟亲咖吔都食海南鸡饭㗎..好威咁😆咁当然啦~哩餐下午茶都唔例外..佢照旧食最受欢迎嘅海南鸡饭..油饭好香..离远都闻到🤤然后鸡件绝对冇因为下午茶餐而份量变少咗..皮滑肉嫩咁..偷食咗波士一嚿鸡..果然相当唔错..点埋海南鸡必需嘅三式酱汁..一流~
🤫 我自己呢就叫咗个虾面..平时叫外卖就叫得多..坐入咖吔食都系第一次..虾面新鲜滚热辣食果然系仲过瘾..个人超钟意哩度嘅虾汤..味浓但系唔系油腍腍𠮶种..汤底算好清澈而且有好多𩠌啱哂我哩啲食肉兽..中虾腩肉豆卜.. 半只流心蛋通菜豆芽样样都有..而最重要系佢哋跟返传统虾面制作..用米粉同油面两种面做面底..欣赏~
🤫 为食嘅我哋仲叫多咗份咸蛋黄单骨鸡翼当小食..六枝单骨鸡沾满咸蛋黄..啖啖肉之余咸蛋黄口感非常好..咸香又OK..然后鸡翼个底似系用牛油鸡翼嘅腌制方法..牛油味都出到嚟..真心好味😋
🤫 最后..嘢饮选择都几多..全部都系星洲特饮..仲可以加钱饮椰青..波士拣咗冻拉茶..我就要青柠红茶..两种都唔驶加钱嘅..青柠红茶比起普通嘅冻柠茶更加清新..青柠落成个一杯..非常足料
🤫 坑口餐厅话少唔少..不过就系冇乜特式嘢食..最多嘢食嘅地方相信除咗坑口村之外..应该就数东港城比较多选择..而咖吔绝对系其中一间几好味嘅选择..By The Way..我好钟意佢哋外营纸袋纸碗𠮶啲Design Pattern..𠮶只好热带岛嘅Deco..睇到都心情靓啲🤣
。。
翻兜指数:🙆🏻‍♀🙆🏻‍♀️️🙆🏻‍♀️(5个🙆🏻‍♀️为翻兜爆灯)

💮已翻兜次数:5次💮
。。
2023-08-14
等候时间
10 分钟 (堂食)
  • 海南鸡饭
  • 咸蛋黄鸡翼