2019-07-02 33 浏览
今晚又喺旺角上堂,觅食觅返嚟雅兰,呢到间间餐厅都排晒长龙,行入啲见到间食点心,原来系sell精致点心😍呢啲就最啱我胃口,因为普通茶楼嘅点心已经食到腻腻哋😂呢到嘅招牌系麻婆豆腐日本带子饺,佢个皮系绿色,十分烟韧,仲有块红萝卜垫底方便夹,食落真系有淡淡麻婆豆腐味,加埋啲虾肉同带子,真系色香味俱全!呢个系金箔墨汁蟹粉鲜虾饺,黑汁皮已经够特别!仲有啲金箔喺面,重点系佢啲蟹粉一啲都唔小家,真系馅料十足,一流!下一个点心系金瑶柱脆皮萝卜丝肠粉,呢个真系够晒gimmick🤣上桌已经好吸睛,铺面啲瑶柱真系又多又香,一咬落去即系食到啲白萝卜味,好fresh好juicy!竹笙上素野菌春卷好抵食,有六小件,每件都足料👍🏻配落个沙律酱真系有提鲜作用!黑白芝麻流心煎堆仔我当甜品食,甜度适中 流心效果,热辣辣咁上桌,但系又一定唔会烫口,每一碟点心都做到哩样嘢真系殊不简单!💥💥💥顺带一提,呢到啲staff 仲要好有礼貌!呢间我一定会带埋屋企人再嚟帮衬👍🏻

招牌麻婆豆腐日本带子饺

金箔墨汁蟹粉鲜虾饺