2017-12-13 1564 浏览
深井烧鹅去深井食得多今次竟然走到尖沙咀都可以食到正宗深井烧鹅原来"裕记"第三代掌舵人拣左响尖沙咀亚士厘道地舖开首间分店终于唔驶山长水远入到禁远食喇呢个分店门面装修有别于老店,走高格调中菜馆模式,一走入门口墙上有大大个金色"鹅"字听讲系30-40年前深水埗老店的招牌保留到而家再翻新贴响呢间分店用真系好有心思。入到去我觉得好似分左2个区域咁,近窗就系cafe shop,之后中间有个分隔再入小小似休闲区,因为入面有系用砖墙砌成重有一个猫头鹰圆灯牌,原来佢地有手工啤酒卖。驰名深井烧鹅_皮薄松脆多汁肉厚深井椒盐鱿鱼_脆浆薄,啖啖厚鱿鱼,一尐都唔马虎卤水鹅肝_连国内潮州朋友都话好食过潮州黄金虾多士_话明黄金即系有咸蛋黄, 真系好香好脆好好味深井炒面_平平无奇的外表,但用上名贵的樱花虾上盛虾米,大虾,出来效果好香口,每条面都入晒味香煎莲藕饼_开头以为系萝卜糕,原来莲藕系刨左丝再加入猪肉黎煎又系好香口好够味鲍鱼烩饭_真系用干鲍嫁无花无假卤水鹅肠_卤得好入味又爽口
深井烧鹅去深井食得多
今次竟然走到尖沙咀都可以食到正宗深井烧鹅
原来"裕记"第三代掌舵人拣左响尖沙咀亚士厘道地舖开首间分店
终于唔驶山长水远入到禁远食喇

真系好有心思。

驰名深井烧鹅_皮薄松脆多汁肉厚

深井椒盐鱿鱼_脆浆薄,啖啖厚鱿鱼,一尐都唔马虎

卤水鹅肝_连国内潮州朋友都话好食过潮州

黄金虾多士_话明黄金即系有咸蛋黄, 真系好香好脆好好味

深井炒面_平平无奇的外表,但用上名贵的樱花虾
上盛虾米,大虾,出来效果好香口,每条面都入晒味

又系好香口好够味

鲍鱼烩饭_真系用干鲍嫁无花无假

卤水鹅肠_卤得好入味又爽口
2017-12-11
等候时间
30 分钟 (堂食)
  • 干鲍鱼烩饭
  • 深井炒面