2006-03-16
係咁多間扒房之中,首推於此:就係鍾意佢唔出名。當日走去試既原因有三:(一)唔明點解個樣咁殘都唔裝修同唔執笠;:(二)唔明點解個鐵板扒餐咁多野食;同埋(三)點解個咁既鐵板扒餐$45(晚市,唔係特價!)。要o左羅宋湯(連包)同鐵板羊扒。羅宋湯係「莎蓮娜」類:濃、自家製、多料。包係茶餐廳(或者「花園」)先會serve 既大餐包。羊配黑椒汁同薯菜,係「金鳳」類:「梳打」羊好唔好食當然見仁見智,但佢serve 得俾「金鳳」大份,連D service 都似「金鳳」。唔同既係,哥登堡係serve 得慢,甚至「好慢」:佢會等你飲完餐湯先逐個扒煮,少D 耐性都唔得。當然,事後番你開心,敬送雪糕/喱一客。我以上quote 既扒房名純粹係為o左方便比較:哥登堡無論質素、質量同個價都贏哂。但願佢繼續唔出名,唔好變快餐。* 佢其他晚餐都係$39(中/西式),個結構基本上同鐵板扒餐一樣。
當然,事後番你開心,敬送雪糕/喱一客。