2018-07-23 1138 浏览
朋友生日話想食雞煲又想打邊爐,一行9人就去訂倫哥。當晚去到有張大圓枱,兩個爐唔駛爭。餐廳光猛,唔迫,夠冷氣。平日$318位,星期五六日,假期及假期前夕每位加$10,仲有加一。餐廳食物有自己次序,店員會講邊啲係任食,邊啲唔係。先黎個小食,有麻辣木耳,麻辣豆角,辣一辣條脷為雞煲做準備。雞煲。可以任食。我地叫咗一個BB辣,一個小辣。分別唔大,同樣有香葉味,但小辣比較惹味。煲內算多肉,唔會食來食去都係骨。魚生有三文魚,北寄貝,八爪魚,帶子,蝦。都算新鮮但唔算頂級。猴頭菇燉雞湯。好夠熱,味道不錯。到打邊爐喇。店員準備火鍋需時,我地等咗一陣先有得食,大家可以早啲叫加快個節奏。水果鍋底清甜,有木瓜,西瓜,粟米。手切肥牛。每人分到3,4塊,肉味未見突出。海鮮拼盤。算多嘢食。鮑魚彈牙,貴妃蚌鮮味,魚肉平平,但蟶子有沙,蝦有啲霉,帶子無味。另外有任食項目,有雜菜雜丸雜餃同魚皮響鈴。不過不失。我地問可唔可以淨encore菜肉餃,店員話咁樣叫會耐啲到,建議我地叫雜餃。值得一讚係黑白墨魚滑彈牙足料,好味。最後有燕窩燉奶,香滑夠味,驚喜之作。我地無留意倫哥只收現金。到埋單時有半枱人已經走咗,其他人唔夠現金要去㩒機
朋友生日話想食雞煲又想打邊爐,一行9人就去訂倫哥。

先黎個小食,有麻辣木耳,麻辣豆角,辣一辣條脷為雞煲做準備。

猴頭菇燉雞湯。好夠熱,味道不錯。

手切肥牛。每人分到3,4塊,肉味未見突出。

最後有燕窩燉奶,香滑夠味,驚喜之作。

我地無留意倫哥只收現金。到埋單時有半枱人已經走咗,其他人唔夠現金要去㩒機。大家唔好同我地一樣咁豬呀~

總結係,食物任食又多元化,汽水任飲,無限時係佢嘅優點,好啱一班人去食。如果你著重食物質素就去逐碟叫嘅餐廳喇。