2022-05-21 877 浏览
认真,唔知系网上吹嘘得有些过⋯⋯定抑或系我错过佐呢间店最好食既时期⋯⋯ 我唔觉有网上讲既咁咁食。首先 ,饭粒好干,蛋煎过龙,又未系香口拢边,有些失望。然后 , 本人不喜肥腻叫佐瘦叉,瘦肉黎讲,佢哋处理得几好,唔会干,唔会鞋口,仲keep到少少juicy。但系味道就真系一般,不咸亦不甜,就咁食还好,如果送饭就失色。此时可以靠酱汁搭救 ,烧味汁捞饭,汁味浓厚好重要,但连酱汁都唔够做就⋯⋯然后黎讲冰烧凤凰鸡,其实就系类似蜜汁叉烧鸡,但肉质处理唔好,鞋口。加上如果做不到鸡肉嫩口,其实不建议推出鸳鸯,因为口感近似,都唔知自己食紧鸡肉定猪肉。但因为餐厅里的员工服务态度太好,食嘢心情变好,都唔会感觉太差😂不过不失啦,性价比亦不高。因为73蚊真系可以食到更高质既烧味。叉烧友别期望太高。
黯然销魂鸳鸯饭