2018-08-03 177 浏览
早几日去左同朋友仔去跳舞,系上堂前去左附近医肚⋯⋯但由于惊饱到上堂会一边转一边呕,所以我们target轻食⋯⋯系学校附近的E Plaza入面有好多少店,今次我们被Potat Cheese's的焗薯餐吸引住⋯⋯$60就有焗薯、主食、及饮品。大家只要tick返想食的野,再到收银处比钱落单就可以啦。我们今次就叫左一份焗薯餐加小食及饮品。呢到就系$60的焗薯餐了⋯⋯个主食比我预料的细碟。不过呢个餐系一人份,其实份量都合理的。焗薯我们拣左要芝士酱、烟肉、蘑菇。芝士酱就有好多,不过配料就唔算太多。薯仔的味道够香,而且个熟度都不错唔会过硬或过软。沙律讲真有少许失望⋯沙律菜唔多脆身,不过菜的种款都唔算少。蓝莓芝士条炸得够脆,又唔油腻⋯芝士味浓郁,不过芝士条内的芝士可以再软多少少的话,口感会更好。餐厅准备了蓝莓芝士酱比大家点,不过我同朋友仔对呢个酱都觉得麻麻地⋯玫瑰花绿茶的绿茶味唔会太苦涩,令清清地的玫块味都出到。另加的龙眼蜂蜜的味道属微甜,其实都几香几好饮。==============================钟意我分享的,我邀请你订阅我的食评,我会继续与大家继续发掘有咩CP高的冰粮!(敬礼)

焗薯套餐

原个焗薯

沙律讲真有少许失望⋯沙律菜唔多脆身,不过菜的种款都唔算少。
是日沙律

蓝莓芝士条

玫瑰花绿茶的绿茶味唔会太苦涩,令清清地的玫块味都出到。
玫瑰花绿茶

另加的龙眼蜂蜜的味道属微甜,其实都几香几好饮。
龙眼蜂蜜

龙眼蜂蜜