观塘区揾食编攻略这一区楼上餐厅特别多有中式有台式有日式又有西餐厅几乎想食乜种类都有今次就去到呢间 楼上西餐 Deer Kitchen 环境几舒适,好合适小聚畅饮人多最好预订座位,我当天平日晚上都爆场 点餐后,送上面包二片先来暖胃一下有淡淡香草味,我喜欢焗脆一点就好食伴以黑醋吃,开胃 餐厅最代表性既就系一只鹿今期仲有生蚝优惠同啤酒优惠! 我地唔饮啤酒就选择了另外餐牌上既特饮有分酒精类同非酒精类手调饮品,卖相都几靓仔都系由新鲜果汁调校出黎卖相也精致  蟹肉甲罗烧意大利饭呢个饭有2种食法,先食底层既意大利饭煮得仍然粒粒爽身,汁唔算多,算干身,未至于烩饭既质感有红椒,黄椒等食材,味道偏向清爽既意大利饭反而,甲罗烧上既蟹肉同蟹膏系另一个极端,浓味,鲜味将蟹肉加上蟹膏同饭拌匀一起食,完全不同的味道,浓鲜味出晒黎一个饭2种食法,蟹肉都够多,蟹膏焗过更加香烤烧顶级美国西冷扒  配一份蔬菜同紫薯蓉 西冷份量十足肉味比一般既更浓郁,肉质细致有弹性脂肪少,啖啖肉!观塘兴业街4号The Wave 6楼 01室Room 01, 6/F, The Wave, 4 Hing Yip Street, Kwun To
 观塘区揾食编攻略
这一区楼上餐厅特别多
有中式有台式有日式又有西餐厅
几乎想食乜种类都有
今次就去到呢间 楼上西餐 Deer Kitchen
环境几舒适,好合适小聚畅饮
人多最好预订座位,我当天平日晚上都爆场

点餐后,送上面包二片
先来暖胃一下
有淡淡香草味,我喜欢焗脆一点就好食
伴以黑醋吃,开胃

餐厅最代表性既就系一只鹿
今期仲有生蚝优惠同啤酒优惠!

我地唔饮啤酒就选择了另外餐牌上既特饮
有分酒精类同非酒精类

手调饮品,卖相都几靓仔
都系由新鲜果汁调校出黎
卖相也精致

蟹肉甲罗烧意大利饭

呢个饭有2种食法,先食底层既意大利饭
煮得仍然粒粒爽身,汁唔算多,算干身,未至于烩饭既质感
有红椒,黄椒等食材,味道偏向清爽既意大利饭
反而,甲罗烧上既蟹肉同蟹膏系另一个极端,浓味,鲜味
将蟹肉加上蟹膏同饭拌匀一起食,完全不同的味道,浓鲜味出晒黎

一个饭2种食法,蟹肉都够多,蟹膏焗过更加香
烤烧顶级美国西冷扒
 配一份蔬菜同紫薯蓉
 西冷份量十足
肉味比一般既更浓郁,肉质细致有弹性
脂肪少,啖啖肉!
观塘兴业街4号The Wave 6楼 01室
Room 01, 6/F, The Wave, 4 Hing Yip Street, Kwun Tong
#观塘美食 #西餐厅 #TheWave  #DeerKitchen
等候时间
15 分钟 (堂食)