最近疫情影响,揾食更加难,因为坐位减少限时,限座人数,稍有名气既都爆晒预订倒过来想,可以去工厦CAFE揾食近年观塘区也有不少西式CAFE一年多前呢间好出名食牛扒而家午市都有得食,一于试试而家沙律吧改成位上,落单后直接上一客沙律和餐汤一碗沙律有羽衣甘蓝,青瓜,沙律菜等等配上沙律汁配搭,酸香清爽新鲜好吃餐汤系番茄蔬菜汤(红汤?)少了一份港式红汤既辣,应该是番茄浓汤配埋唔同既蔬菜粒,饮起黎味道浓郁Non Kitchen所用纽西兰牛肉是有机牛肉,饲养员提供草给纽西兰牛,牛扒的味会比较重,原汁原味。可选熟度,我食5成熟卖相好靓,牛肉既质地好柔软,食落多汁连边位既筋位都好好食带点肥肉牛扒垫了薯蓉,好滑,应该有奶,唔食得奶就忍口牛扒真系超有水准,无谂过百几蚊一客都咁好食完全不腻既口感,肉嫩而多汁,比美国牛更出色美国牛同日本牛个种系油花滑嫩,佢系肉质既嫩另有主食类,我们就配了一客意大利云吞配以松露酱汁底云吞做成一小口,易食,亦都方便沾满酱汁最后加了一客苹果挞作结尾批底用酥皮,苹果片切得薄如纸堆叠再焗香食到酸甜口感之余有有酥皮既脆口感仲有雪糕既冰冻甜味观塘鸿图道12精棉工业大厦1楼1/F, Gemmy
最近疫情影响,揾食更加难,因为坐位减少
限时,限座人数,稍有名气既都爆晒预订
倒过来想,可以去工厦CAFE揾食
近年观塘区也有不少西式CAFE
一年多前呢间好出名食牛扒
而家午市都有得食,一于试试
而家沙律吧改成位上,落单后直接上
一客沙律和餐汤一碗

沙律有羽衣甘蓝,青瓜,沙律菜等等
配上沙律汁配搭,酸香清爽新鲜好吃
餐汤系番茄蔬菜汤(红汤?)

少了一份港式红汤既辣,应该是番茄浓汤
配埋唔同既蔬菜粒,饮起黎味道浓郁

可选熟度,我食5成熟
卖相好靓,牛肉既质地好柔软,食落多汁
连边位既筋位都好好食带点肥肉

牛扒垫了薯蓉,好滑,应该有奶,唔食得奶就忍口
牛扒真系超有水准,无谂过百几蚊一客都咁好食
完全不腻既口感,肉嫩而多汁,比美国牛更出色
美国牛同日本牛个种系油花滑嫩,佢系肉质既嫩
另有主食类,我们就配了一客意大利云吞
配以松露酱汁底
云吞做成一小口,易食,亦都方便沾满酱汁
最后加了一客苹果挞作结尾

批底用酥皮,苹果片切得薄如纸堆叠再焗香
食到酸甜口感之余有有酥皮既脆口感
仲有雪糕既冰冻甜味
观塘鸿图道12精棉工业大厦1楼
1/F, Gemmy Factory Building, 12 Hung To Road, Kwun Tong
等候时间
5 分钟 (堂食)