2021-03-31 298 浏览
今日过咗嚟观塘嘅一间西餐厅食晚饭~Set Dinner $278Appetiser: Semi Antipasto小食拼盘有意大利巴马火腿、鸡翼、牛肉薄片、香草蕃茄、发达芝士、红甜椒同埋希腊水榄,所有食物都系一人份~鸡翼炸得好脆。发达芝士虽然细细粒,但系食到好浓郁嘅奶香味。Soup: Daily Soup今日供应嘅系蕃茄汤。蕃茄汤偏杰身,味道浓郁,仲食到绞碎左嘅蕃茄粒。Muffins Set仲跟咗两个肉桂味muffins。送过嚟𠮶阵热辣辣,已经闻到好香肉桂味。表面香脆,内里仲有提子干,系一个好好嘅配搭!Main Course: Grilled Australian Moisture Pork Rib Loin 猪鞍扒面上有烤过嘅坑纹,卖相非常好。猪鞍扒好厚,好大旧,食落啖啖肉。啲肉都几滑,唔会好柴。猪鞍扒仲配有苹果无花果酱,非常特别。底层会有羽衣甘蓝,佢会沾咗少少猪鞍扒油,都几好味。隔离仲有两粒薯仔,都烤得几脆!Dessert: Daily Special Dessert是日甜品系两个小蛋糕。蛋糕白雪雪,四四方方。Mousse 几滑,面头仲有白朱古力碎。旁边仲配有士多啤梨同蓝莓水果~L
今日过咗嚟观塘嘅一间西餐厅食晚饭~

Set Dinner $278
Appetiser: Semi Antipasto

Soup: Daily Soup

Muffins

Lemon Tea
我哋仲饮咗热柠檬茶。清清地,可以解下腻~

Australian M6-7 Wagyu Topside Steak (10 oz) $168
除咗猪鞍扒,我哋仲叫咗个澳洲和牛牛臀肉,5成熟。和牛都几厚,切开咗真系件件粉红色。和牛肉味浓,肉质软淋。烧汁好特别,系我未食过嘅味道!除咗牛扒,仲有一篮薯条。薯条份量好多,连皮幼切,炸得非常脆,点埋茄汁一齐食一流!