2021-01-14 231 浏览
观塘人多车多,午饭时间要揾间食物高质又坐得舒服嘅餐厅都唔易🥺不过近排试嘅呢间日本野就真系好唔错🙆🏻‍♀️装修简约,有bar枱有矮枱仲有房,墙身嘅清酒盒装饰亦好有心思🤗Set lunch价位不高,最平$78,最贵都只系$168。全部都配有茶碗蒸、味噌汤、前菜同饮品雪糕二选一😯茶碗蒸好滑好香好足料😋正我点咗五色刺身饭($148),有帆立贝、吞拿鱼蓉、油甘鱼、三文鱼同甜虾😋份量大方,刺身唔算好厚,但就几新鲜。基本上以呢个价钱,咁嘅质素绝对收货🙌🏻男朋友点嘅系寿司定食($118),有六款寿司之余,仲可以四选一咁选配定食。我哋拣咗黄金蟹膏饭,份量刚刚好🥰蟹膏够鲜但唔会腥,捞饭一流!我哋仲额外点咗两客烧鸡皮,烧得够脆够香,唔会过油😍虽然鸡皮较幼,但都好满足~甜品我哋拣咗柠檬🍋sorbet,系今个午餐嘅完美句号❣️

茶碗蒸好滑好香好足料😋正

甜品我哋拣咗柠檬🍋sorbet,系今个午餐嘅完美句号❣️
  • 茶碗蒸