2025-04-25
今日收工想喺觀塘搵啲簡單又好食嘅,行到東廣場 Food Court,竟然見到開咗間雞駅,唔洗上駱駝漆,好方便,就叫佢嚟食。 😋佢哋個湯底飲落去 feel 到有花膠嘅膠質,雞味都幾濃郁。 👍 我加咗 10 蚊轉雞脾,雞肉夠滑! 🤤 米線吸收晒啲湯嘅精華,味道都唔錯。 👌 如果我鍾意食辣,可以自己加辣椒油。 🌶️除咗米線,佢哋嘅蜜糖雞翼都幾吸引。 焗到金黃色,外皮香脆,入面嘅雞肉 juicy。 🤤 蜜糖味香甜,但係又唔會太膩。 😋 用嚟配花膠雞米線幾夾。 👌佢哋嘅麻藥蛋都好正! 😍 隻蛋好入味,咬開中間係半熟嘅,蛋黃 creamy 到不得了! 🤤 真心推介大家加! 👍📍 觀塘成業街7號東廣場 (Food Court)@chillchill_aloye #觀塘美食 #東廣場 #雞駅 #花膠雞米線 #麻藥蛋 #foodiehk #hkfood
📍 觀塘成業街7號東廣場 (Food Court)