2023-07-12
#👫🏼快閃觀塘小編之前一直留意到呢間cafe,見到店主新出左刨冰🍧,所以即刻安排時間去!溫馨提醒去到點餐只收現金,所以帶定現金過去啦🫶🏼~而且店入面座位有限但係冇限時,可以好輕鬆食飯唔洗咁趕。💸$ 608 💁🏼♀️人均$150-200(因為我地叫多左甜品)整體食物評價:★ ★ ★ ★ ☆食物甜品都係即整,賣相打卡都好得🤩,服務態度:★ ★ ★ ★ ☆因為成間鋪只有店主一個人做哂,除左煮野仲要幫手處理收碟上菜,超勁👍🏻環境氣氛:★ ★ ★ ★ ☆鋪有好多好懷舊feel既擺設,仲要有猫猫睇,氣氛好chill。🥯食物方面哈哈哈蜜瓜牛奶冰 份量係3-4人,2人實食唔哂😂。蜜瓜冰盎底都有蜜瓜,超好食,倒上牛奶,奶味襯托左密瓜既香甜味!😆Tiramisu 牛角窩夫雪糕窩夫有咖啡汁去淋,窩夫會偏硬,配埋雪糕so perfect 😝。雪糕係mocha 味道,所以都唔會好甜。炸物拼盤依個非常好食!有薯條、蟹肉忌廉餅、雞肉同蠔😎因為佢係即炸,食落超熱同時都好脆。Beef / 紅蟹肉bowl牛肉同紅蟹肉都會有陣好濃既香燻味,如果加多少少黑醋會更好食。☕️飲品方面草莓歐蕾草莓醬係底比較難同奶溝埋,但味道唔會話好
#👫🏼快閃觀塘
整體食物評價:★ ★ ★ ★ ☆
食物甜品都係即整,賣相打卡都好得🤩,
服務態度:★ ★ ★ ★ ☆
炸物拼盤
Beef / 紅蟹肉bowl
☕️飲品方面
草莓歐蕾
草莓醬係底比較難同奶溝埋,但味道唔會話好甜,唔同人都可以飲。
Caramel coffee
味道甜甜地,又有層脆卜卜既脆,好飲。