2023-05-27 1644 浏览
台湾菜唔知点解特别吸引到我 所以捐窿捐罅都想揾啲啱口味嘅餐厅🫢 呢晚就嚟咗观塘工厦嘅一间楼上台式餐厅牛三宝刀削面牛三宝分别系牛腱肉 牛筋同牛肋条 三宝都燘得好入味🐮 萝卜就更加唔驶讲 吸晒牛肉同汤底嘅精华 特登将面条改做刀削面 面质更加有口感同咬口🍜红烧猪脚拌面呢个拌面嘅蒜味同葱油香味都好足够💛 加上面系刀削面嘅关系 啲配料同酱汁更加容易挂喺面上面 猪脚亦都好味 唔会太多骨 猪肉好软腍👍🏻酥炸鱿鱼呢个一上台已经好香 如果钟意重口味嘅朋友可以再落盐酥粉🤪起司肉松蛋卷饼蛋饼系每次食台湾菜都必点嘅菜式😍 呢个蛋饼好足料 咬落先食到肉松嘅味 然后再有芝士咸咸地 加埋闻到好香嘅蛋味 呢个蛋饼系全餐最满意嘅☺️饮品冻黑糖珍珠鲜奶同冻金桔柠檬绿茶 天气咁热 饮呢啲手摇饮品就够晒消暑啦🧋虽然呢间餐厅匿藏喺工厦入面 但系都唔算难揾 所以都好多人专登嚟帮衬 如果去观塘都可以考虑呢间隐世台湾小店啊😌

酥炸鱿鱼
呢个一上台已经好香 如果钟意重口味嘅朋友可以再落盐酥粉🤪