2018-08-23
不經不覺同衰佬已經相識九個年頭了,好感激有佢呢個人肯陪我四周圍飲飲食食,所以一有身邊朋友推薦有好既餐廳,我就會好想同佢一齊去試吓。咁啱我有個舊同事之前有介紹過我去試一試魔膳廚房。魔膳廚房位置喺官塘APM附近,搵路一啲都唔難,APM近觀塘廣場出口扶手電梯直落轉右,唔使一分鐘就見到招牌,樓梯上一層就到呢。這裡環境都幾舒服,餐桌與餐桌間有合理既空間,唔會感覺同迫住迫住咁,又唔洗吓吓比旁邊客人聽到你講嘢。中間有個沙律吧,只要加38元就可以享用。 我哋分別點咗一個主菜,德國烤原隻豬手配薯角和自家製海膽汁海鮮意大利粉。餐湯分別係叫左羅宋湯及黑松露磨菇湯,羅宋湯一般水平,但磨菇湯幾香黑松露及忌廉香味,佢仲會用忌廉寫上餐廳名MS兩字!德國烤原隻豬手配薯角跟黑椒汁豬手皮烤得好香脆,唔太肥膩,肉質唔乾身保持到有肉汁,宜家睇見都流口水。自家製海膽汁海鮮意大利粉整碟意粉都係橙黃色的,證明有很多海膽汁,個汁好鮮甜,意扮爽口彈牙,配鮮蝦、青口、魷魚等海鮮,整碟感覺鮮上加鮮,好味道!整體而言,我覺得食物水平以呢個價錢係講係抵食,值得推介!
中間有個沙律吧,只要加38元就可以享用。
德國烤原隻豬手配薯角跟黑椒汁
自家製海膽汁海鮮意大利粉
整體而言,我覺得食物水平以呢個價錢係講係抵食,值得推介!