2020-11-23
話說垃圾口🙍🏻♀️係烏冬愛好者,呢間鰹烏冬嘅自家製手打烏冬咁出名,緊係要去試吓啦🤤點知佢實在太出名,我哋第一次去嗰陣未到last order時間已經截咗單😂第二次去成功食到,不過都有啲嘢食賣晒😳所以想去嘅話記得早少少去,或者打電話去預留你想食嘅食物!.<#竹簾烏冬配骨付雞 $76 +$12流心蛋>竹簾烏冬係配醬油食嘅,可以加埋芥末、蔥及芝麻落醬油到攪拌,食之前時候夾烏冬去沾一沾啲醬汁,食落好透心涼🤤個烏冬可以揀熱食或凍食,但我哋食當日熱食就賣晒~之前未食過手打烏冬唔知原來真係好大分別😱,手打烏冬煙韌好多😳,同平時食嘅烏冬完全係兩個感覺。骨付雞即係有骨嘅雞脾。好大份,雞皮燒到好脆口,入面嘅肉質就好嫩滑😍,加上搽咗蜜糖真係超好食😋。流心蛋同平時食嘅差唔多正正常常。<#夏一烏冬配天婦羅5件 $104>夏一烏冬好似係期間限定嘅撈烏冬~有隻生嘅蛋黃,同埋芝麻、紫菜、冬瓜、檸檬等配料畀你撈埋一齊食。個汁酸酸地好開胃,夏天食嘅話一流😍天婦羅有蝦🍤、冬菇、茄子,仲有好少見嘅多春魚!特別得嚟又炸得幾好食,唔會好厚粉漿🤤.👫:好鍾意手打烏冬煙韌嘅質感,不過如果可以再煮淋多啲
<#竹簾烏冬配骨付雞 $76 +$12流心蛋>
<#夏一烏冬配天婦羅5件 $104>
👫:好鍾意手打烏冬煙韌嘅質感,不過如果可以再煮淋多啲啲,咁就perfect!