2008-07-14
今個月好多同事都七月生日,我就更加係今晚後正日生日。一行幾區同事共31人同行,開三個圓形燒烤爐,所謂【蜜糖】三十一人先俾得一杯,認真豈有此理! 食物得兩個細小長方形銻盤,每人拮兩件都冇埋,下下要來回添加甚麻煩,而且選擇性又少,好唔掂!但食物味道講真又唔差,食落都幾鮮甜幾入味。最搞笑開爐仲人手拎紙皮猛撥,咁做認真落後,我相信冇邊間燒烤場會咁做。用火鎗或用把手提式電風扇,仲好過用手撥啦...唉...失敗! 交通又唔多方便,有駕車都唔覺有免費停車場!?可能我第一次去唔熟環境卦??? 搭公共交通工具就更加唔方便,由路口青山公路落車,行成十五至廿分鐘先到,講真真係行到有少少腳軟。環境真係一般,電視機又舊式又細部,坐正電視機底都睇唔清楚,又冇咩其他戶外活動,悶場!有得揀我唔會再幫襯,同元朗【偉記元朗BBQ樂園】比,真係牌脾同牛脾~