2023-10-05 25 浏览
餐厅嘅地点很容易就可以揾到,就系喺女人街附近,平时同朋友一齐去行街之后会选择嘅餐厅,贪佢食物选择多而且环境阔落,同朋友吹多阵水坐耐啲都唔会被职员赶走。今日我同朋友夜晚高峰时间去都唔系特别多人,坐得舒服,又食得舒服,食物质素又对得住预期。灸烧丼饭我好似细细个,但其实份量一啲都唔细。三文鱼带子都有比较重嘅灸烧味,系真系食得出嘅炭火感,但系因为我比较钟意食生嘢,所以我就觉得烧得有啲太熟了。珍珠米饭底唔错,粒粒饱满而且软硬适中。牛肉寿喜烧汤底味道偏甜,成个寿喜烧锅好足料,有数片牛肉,魔芋结和金针菇白菜等嘅多种蔬菜,牛肉上到来嘅时候系生的,要自己浸落去汤𠮶度浸熟。其实相对于牛肉来讲我自己更钟意入面嘅蔬菜,吸收咗汤底嘅味道,本身冇乜味嘅蔬菜变得好好味!$58嘅价钱来讲质素唔错,性价比几高下。尤其系是生野食得多嘅时候食多啲依一类热辣辣嘅食物胃好舒服~

灸烧丼饭

牛肉寿喜烧