2018-05-23 3717 浏览
很久没吃自助餐!今次预约咗一间中低价的自助餐来一顶想食海鲜同甜品的瘾!位置系大角咀,我地揸车过去都好方便,而且仲有两个钟免费泊车(不过位置有限的)自助餐以意大利、日本为主题,里面好多意同日嘅特色美食,算系比较特别的。平日食价钱就系$368 另外会送一客日式矶煮鲍鱼,同埋like fb有蜜桃红茶送~每人赠送一客日式矶煮鲍鱼,鲍鱼系冻食的,非常腍而且入味,食食下会慢慢渗点酒香出来,好食到想食埋朋友个只~呢个价位都有唔少海鲜选择,有蟹脚、羔蟹盖、小龙虾、青口、蚬、鱿鱼小龙虾同蟹脚个味道都好浓,蟹脚系咸味比较重,而小龙虾个种系海水味~蟹膏系超级夸张地多,啖啖都系膏~食多几啖都觉得自己爆晒quota 不过蟹膏真系好好正,所以尽情食完再算啦!唔同款的前菜,咁多款火腿都一定要试试,夹蜜瓜食又甜又充满咸香~日式主题所以系连吉列炸物同咖哩都有呀~Keep住即炸同加热,所以依然保持到香脆口感,咖啡都系日式甜咖哩,系熟悉嘅日本味道!仲有啫啫鸡煲同东坡肉呢啲中式菜,两款都够晒入味,鸡肉大件又滑,东坡肉肥得黎入口即融,好丰富嘅油香系口度爆出黎,一定要食!!另一个我几钟意嘅清新之选,日式冷面有齐唔同配料同酱汁底可

蟹膏系超级夸张地多,啖啖都系膏~

日式主题所以系连吉列炸物同咖哩都有呀~

另一个我几钟意嘅清新之选,日式冷面
有齐唔同配料同酱汁底可选,我试左最普通个只酱油汁甜甜地,非常开胃。

另外意式个边嘅重头戏就系芝士卡邦尼
Creamy + Juicy 指数非常高,食到咁上下仲会有个磅芝士的环节,估中或者最接近磅数仲有免费自助餐食,不过我就冇咁好彩啦,继续食野~~

有大厨即烧安格斯牛肉同三文鱼,因为新鲜烧起,所以系佢最好食嘅一刻,趁热食!

心心眼嘅甜品区 咁多款都想试晒

个人觉得焦糖炖蛋几时都系冇得输!仲有奶冻都系又香又绵密~唔好漏咗仲有movenpick雪糕同pancake !!

食咁差不多两个钟就试晒啲野食,整体感觉系熟食出色过冷盘~甜品都可以尽情咁试,款式多之余都整得相当精致有心思
2018-05-14
用餐时段