2019-08-04
因為探親的關係,好日都唔入太古的我們,今日相約係時尚康山共渡晚餐。事源我係ClubONE的會員,所以可以試下近排的會員優惠,$1488的半圍海鮮晚宴**果宴**此套餐價錢唔貴,但又夠得體,是因為每日二百蚊可以享受到龍蝦,鮑魚及花膠😋事不宜遲,介紹下先:*鮑魚柚子沙律*呢道菜有個獨特的設計,好似聚寶盆甘聚埋d鮑魚係一齊😂侍應會先俾我地影相,然後再幫我地分6小碟,我地剛好有6人,每人分到隻鮑魚,除左柚子調味外,還加左清香的果醋,,所以食落酸甜美味,開胃醒晨。*螺頭花膠湯*湯雖然係螺頭,花膠,豬骨與雞淆製而成,但完全無油膩感,好清甜,同花膠好大塊。*士多啤梨炸松子魚*松子魚炸得超香口,骨都脆到食得,再配以酸甜的士多啤梨醬,食唔停口。*蒜粒蒸波士頓龍蝦*主角終於出場啦😂全晚最期待的菜式,龍蝦套餐人數計,我地叫半圍,所以有6邊。每一邊都好多肉,而且還保留住龍蝦的蝦膏,鮮甜美味,配以蒜粒蒸,蒜味濃郁芬香。*脆皮燒雞*雞皮甘香鬆脆,而且廚師細心切走肥膏,雞肉香嫰,好味。最後,還有 *火焰菠蘿肉鬆炒飯* & *珍珠茄浸菜苗* & *Movenpick雪糕*。總括而言,環境舒適,唔嘈吵,適合嘆美食之餘傾
事不宜遲,介紹下先:
*鮑魚柚子沙律*
*螺頭花膠湯*
*士多啤梨炸松子魚*
*蒜粒蒸波士頓龍蝦*
*脆皮燒雞*
雞皮甘香鬆脆,而且廚師細心切走肥膏,雞肉香嫰,好味。
總括而言,環境舒適,唔嘈吵,適合嘆美食之餘傾下計聯絡感情。
#Clubone #會所1號時尚康山 #果宴 #時尚康山 #會所一號