2021-09-24 262 浏览
太座要去粉岭买嘢,两公婆顺便拍吓拖行吓街,谂住买好出名𠮶档猪手外卖,行过同一条街见到呢间车仔面都几多人食,打个眼色就入咗去!店员态度非常之好,印象分已加!“招牌面”有鸡翼、辣鱿鱼、猪皮、猪大肠、卤水蛋、鱼蛋、猪红、萝卜同鸡翼尖九样𩠌,啱哂太座呢D选择困难症嘅人,太座话味道冇10分,但8分都有,都几好味㖞!每次去新店车仔面我都必点心中三宝~猪皮、猪红、猪肠,只要呢三种食物好味,呢间车仔面就一定好食,结果真系冇失望,猪肠够大块,食落弹牙但唔韧,猪红夹落冇散,猪皮唔会过腍,附加一匙羹甜酱,我就再加羹菜脯,惹味!叫多两款小食,“吉列蚝”上枱热辣辣,炸得唔太油,有水准!“麻辣牛柏叶”啱哂太座呢个啫辣人,够哂麻辣!至于饮品,对车仔面档嘅饮品就唔好有好高期望就啱喇!
招牌面
三宝车仔面