终于有机会来试一次, 去到见到好多人起餐厅门口集结, 心知不妙, 人气高就预咗要等架喇, 最惊系唔知等几耐啫. 我唔理三七廿一, 冲埋去攞咗飞先, 行番出黎仲谂住好唔好转地方既时候, 就叫我地个号码, 我有啲出奇, 唔通其他人系等外卖既?! 比咗张2人枱我地, 唔使搭枱, 正! 我仲未明点解出面咁多人都唔入, 大少就话佢地应该系三个或者四个要等四人枱既, 又系㖞! 总之唔使等有得入就岩晒我心水啦! 一早知喱度有咩食, 再睇下餐牌, 大少叫咗个糯米鸡同牛肉球, 我就叫咗个常餐, 多士+火腿炒蛋+蕃茄牛肉通粉+热奶茶, 两个分别系中式同西式既食法. 多士,火腿炒蛋喱度既多士比澳洲牛奶公司细, 炒蛋相对亦较少, 炒蛋炒得虽然唔够滑, 但亦不会鞋, 配埋多士一口咬,好好食. 蕃茄牛肉通粉通粉份量都足够, 蕃粉汤底做得够酸, 色水几深, 牛肉ok, 主要都唔系食牛肉, 所以无咩要求. 糯米鸡原来都几大只, 一只都够晒饱. 味道就一般, 唔够香, 无咩荷叶味. 山竹牛肉牛肉球有三粒, 又唔系话细粒㖞, 睇落就唔错, 见到都几淋身, 但味道无食过就唔知, 不过食点心我都系觉得要去酒楼食正宗啲!热奶

多士,火腿炒蛋
多士,火腿蛋

糯米鸡
糯米鸡

热奶茶
未拎上手以为系瓷杯, 但原来系胶杯, 轻飘飘, 饮落感觉真系差好远, 我宁愿佢用玻璃杯, 无奶茶既香味, 但就在比澳洲牛奶公司大杯, 唔会饮到喉唔到肺.

平心而论, 讲到底, IT IS NOT MY CUP OF TEA

2011-07-01
多士,火腿蛋