2022-07-07 1073 浏览
海鲜街同海傍广场嘅全记都系同一个老板 只不过如果想一边叹住海湾同离岛黄昏景致 建议可以选择位于海傍广场𠮶间 但今次我地拣左海鲜街入边 同埋坐楼上叹冷气 话哂都有三十度未入到去餐厅 门口姐姐已经不停推荐二人餐咁望过真系几抵食 $600/2个可以食到几款小菜 当中仲包括海鲜菜式 值得一战决定好食依间 会问坐出边定上去 咁我地拣左叹冷气 上到去都几大 不过每张都系大台 侍应安排我地坐靠窗细台 可以望住黄昏古法椒盐鲍鱼 位上依款系米芝莲推介 鲍鱼好大只 外层酥香包裹住温热鲜美嘅鲍鱼 唔错香蒜椒盐墨鱼依款系米芝莲推介 外层椒盐酥香 炸粉又唔厚 墨鱼够弹牙 特浓芝士焗龙虾配伊面一上台 虽然话二人份量但一啲都唔少 而且龙虾拼埋应该都有一只 龙虾肉质鲜味弹牙 唔会因为芝士味浓而食唔到龙虾味 依款值得推介碧绿泡虾球 依个小菜都系比较油 虾球分量对于二人还算可以 枝豆同云耳都新鲜 食落索索声郊外油菜加$10可以转自己想食嘅菜 不过就落得比较多油去煮 💛套餐仲会有果盘或者糖水送 每位茶芥$20但整体煎炸嘅菜式对比蒸煮出色

未入到去餐厅 门口姐姐已经不停推荐二人餐

侍应安排我地坐靠窗细台 可以望住黄昏